2013. június 6., csütörtök

Nyereményjáték

Az ünnepi könyvhét alkalmából úgy gondoltam egy kis játékkal kedveskedem az Olvasóknak. Persze nem ilyesmire gondoltam:

Nézzük is a játék lényegét.
Az alábbi űrlap kitöltésével lehet részt venni a nyereményjátékban. Csupán egy egyszerű kérdésre kell válaszolni. A játék a könyvhét, azaz június 6-10-ig tart. Az ebben az időszakban beérkezett helyes válaszok közül kettő nyertest sorsolok, ugyanis két nyeremény is gazdára talál. De, hogy mik is ezek?
Zuzana Brabcová: Gyöngyök éve és Paul Burston: Szégyentelen című könyve.  A könyvekről kicsit lentebb olvashattok bővebben, no de tovább nem is ragozom, aki kedvet kapott az játsszon.

A játék ezen a linken érhető el:

Szégyentelen (Könyv) ismertetője

Martin jóképű, kedves, jóravaló fickó, de a pasija négy év után váratlanul elhagyja egy férfi prostituáltért. Legjobb barátja, John nem nagyon ér rá a lelkét ápolni, mert éjt nappallá téve szexpartnereket keres az Interneten. Másik jó barátja, Caroline szívesen segítene, de hát neki is megvannak a maga problémái. Ő ugyanis meg van róla győződve, hogy kedvese, Graham titokban a fiúkat szereti. Mindezek tetejébe felbukkan Martin imádnivaló, ámde fölöttébb fárasztó apja egy kitűzővel, miszerint: "Büszke vagyok rá, hogy cikis szülő lehetek". Gáz!
Mindezek után Martin azt teszi, amit az ő korában minden önmagát vállaló, büszke londoni meleg srácnak tennie kell: fejest ugrik az élvezetekbe. Beiratkozik egy konditerembe, és beleveti magát a meleg klubéletbe: a drogok, a kőkemény fazonok és a még keményebb zene világába. Ezalatt Caroline is megtanulja, hogy a botrányos életvitelnek ugyanúgy megvan a maga ára, akár az ember lányának... Vajon meddig bírják ezt az életet? Megtalálhatják-e a nagy Ő-t, mikor a szerelem helyett csupán a szex maradt, és az élvezet egyedül a pulzusszám függvénye...?

Paul Burston korunk egyik legünnepeltebb írója. A Szégyentelen mindazoknak tetszeni fog, akiknek valaha is újra kellett tanulniuk a randizás játékszabályait. No meg azoknak is, akiket egy Marco nevű selyemfiúért dobott a párjuk.
(Forrás: www.polc.hu)

Gyöngyök éve (Könyv) ismertetője
A cseh Zuzana Brabcová regénye, amely egy leszbikus szerelem felkavaró, megrendítő története, talán az utóbbi évek legnagyobb visszhangját váltotta ki hazájában mind az olvasók, mind a kritikusok körében: alaposan felkavarta a cseh irodalom állóvizét.

A regény hősnője, a negyvenéves Lucie, ahogy mondani szokás, rendezett anyagi és családi körülmények között él. Van férje, akivel annak idején osztálytársak voltak, van egy egyetemista lánya, van állása, értelmes, kedvére való munkája egy kulturális folyóiratnál. Aztán egy napon történik valami, ami egyszer s mindenkorra véget vet ennek a látszólagos idillnek. Luciének interjút kell készítenie egy leszbikus párral: mohó izgalommal és borzongva hallgatja egyszerre idegen és ismerős történetüket. A látottak és hallottak annyira felkavarják, hogy még aznap este Prága egyetlen leszbikus bárjában köt ki, ahol megismerkedik Magdával. Szerelem első látásra. Igenis, létezhet ilyen két nő között is. Illetve nem is szerelem ez, hanem végzetes vonzalom, pusztító szenvedély. Hiszen Magda, az üresfejű és hidegszívű, puccos és önző, műveletlen kisvárosi recepciós nem Lucie szívét és lelkét hódítja meg, hanem a testét és érzékeit. Luciének rá kell eszmélnie, hogy egész eddigi élete hazugság volt, hogy az, ami most történik vele, nem előzmény nélkül való. Csak ő valódi vágyait, érzéseit énje legmélyére zárta, pontosan úgy, ahogy kamaszkori szívbéli barátnőjének írt szerelmes leveleit süllyesztette egy nagy fekete doboz legeslegaljára. Ám Lucie most előveszi a dobozt…


Brabcová rendkívül érzékletesen, s ugyanakkor mértéktartóan, míves eleganciával megírt regénye nem csak egy, még napjainkban is botránykőnek számító kapcsolat izgalmas-izgató története, a másság manifesztuma. A Gyöngyök éve lényegében az ember – minden ember – identitáskereséséről szól, arról, hogyan keressük meg és vállaljuk önmagunkat, mégha ehhez gyötrelmes utat is kell bejárnunk – különben nincs értelme az életnek.
(Forrás: www.moly.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése